Cara-cara beli NO Pin MUET Online

Cara2 beli no pin muet online 2018

Saya nak share dengan anda semua macam mana nak beli nombor pin muet Online..

Cara-cara beli no pin muet. Tahniah sebab dah nak ambil peperiksaan muet 2018. Ada 4 cara untuk beli no pin muet. Anda boleh beli di kaunter BSN, Sms, ATM dan online. Beli online ni bagi saya lagi senang sebab tak perlu ke BSN. Lagipun, sekarang kan semua dihujung jari anda. Tapi kalau anda nak juga beli dekat BSN saya tak halang hehe.

Also Read : My top 5 Fave Kdrama 2018

Agak-agak berapa saya perlu bayar peperiksaan muet ni?

Anda hanya perlu bayar Rm 102 sahaja.

Yuran bagi pendaftaran MUET : RM100
Caj perkhidmatan : RM 2.00

Cara Membeli Pin Muet Online

Langkah-langkahnya:

1. Tekan atau taip url ini di browser anda https://dapatpay.dapat.com/mpm

2. Masukkan no IC dan no handphone tanpa sempang (-) dan alamat email anda.

step no 2 : Cara-cara beli no pin muet

 

3. Pilih servis : MUET. Kemudian pilih perhidmatan : Pendaftaran.

step no 3 : Cara-cara beli no pin muet

 

4. Pilih pembayaran menggunakan kad kredit/kad debit : -pilih bank-

5. Akan keluar Jumlah/total yang anda kena bayar. Tekan bayar dan ianya akan bawa anda ke page bank berdasarkan bank yang anda pilih tadi. Kalau mcm saya, saya pilih cimb clicks

step no 4 dan 5 : Cara-cara beli no pin muet

 

sila login

 

payment detail

 

6. Request TAC dan tekan submit

step no 6 : Cara-cara beli no pin muet

 

silalah print

 

7. Mpm akan email anda. Buka email dan klik pautan tersebut, kemudian print slip anda tadi.

step no 7 : Cara-cara beli no pin muet

 

okay printtt

 

Macam itu je, senang kan? Semoga apa yang saya share ni bermanfaat terhadap anda semua. Kalau boleh kongsikanlah dekat twitter atau fb anda. Also, good luck dengan korang punya MUET exam!

Read my other post : Bibimbap for dinner

Related

Please follow and like us:

I'm just a girl who likes to hear music, watching a movie, baking and maybe cooking. If I'm not too lazy. I love cats so much. This is my story.
2 comments
  1. perkongsian yang bagus

    1. Yup, terima kasih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *